• Plaques solars a Tarragona

    Placas solares en Tarragona

L’energia solar a Tarragona és una energia madura amb molts beneficis, és per això que s’està convertint en una energia renovable molt demandada els darrers anys. No només porus que millora la climatització de casa nostra o negoci sinó perquè també ens ofereix un gran grau d’independència i estalvi econòmic.

A Enerflux oferim el millor servei d’instal·lació d’energia solar a Tarragona, a més de comptar amb un equip altament capacitat, us oferim els millors materials del mercat

Instal·lació de plaques solars a Tarragona

Què són els panells solars?

S’ha parlat molt de l’energia renovable i ecològica, que produeix un impacte baix en el medi ambient. Una de les formes d’energies més ecològiques que es troben en ús és l’energia solar, i el millor és que es pot instal·lar en habitatges particulars, negocis i edificis sencers, perquè tant famílies, com empresaris o comunitats en puguin gaudir.

Per produir l’energia solar es fan servir panells solars, els quals no són més que dispositius que tenen la funció de convertir lenergia solar en energia elèctrica. Aquesta última es pot utilitzar en el consum dels habitatges sense que incideix a la factura de l’habitatge. Aquests panells es poden instal·lar a diverses zones i funcionen encara en zones aïllades on no arriba la xarxa elèctrica.

A més, es poden col·locar als sostres dels habitatges, a jardins on arribi molt de sol i en altres llocs on hi hagi espai suficient i hi hagi molta llum solar. Aquests estan fabricats amb materials que absorbeixen la llum solar, cosa que fa que es produeixi una diferència de voltatge, el qual carrega una bateria.

Al final l’energia emmagatzemada a la bateria es pot utilitzar per al consum domèstic. El més important és indicar que la llum solar és una font denergia inesgotable, per la qual cosa és una bona manera de mantenir energia elèctrica. A més, ajudarà a reduir la despesa del consum elèctric tradicional.

Per què fer servir plaques solars a Tarragona?

Les plaques solars a Tarragona són una molt bona opció com dèiem anteriorment, però què més et pot motivar a fer-la servir? Aquest és el moment de fer servir energia solar, ja que cada vegada són més les persones que la fan servir, i el govern ha eliminat els impostos sobre l’energia solar. Però hi ha altres raons per les quals pots valdre’t d’aquest nou recurs.

Inversió amortitzada

L’ energia solar fotovoltaica Tarragona és una inversió segura si tenim en compte diversos factors. La popularitat de l’energia ha fet que els materials ja no siguin tan costosos, per la qual cosa avui gastaràs menys que fa alguns anys. A més, aquesta inversió la recuperaràs en un temps de prudència.

A més, els materials són de gran qualitat, per la qual cosa no necessitaràs canviar cap part del sistema els propers anys. Però el millor de tot plegat és que això et permetria estalviar la despesa de consum elèctric.

Generar la teva pròpia energia

Una de les despeses més grans de la família espanyola és l’energia elèctrica. Tot i això, amb les cel·les fotovoltaiques pot generar gran part de l’energia que consumeix a la llar. L’energia solar pot ser tan eficient com la que s’aconsegueix per mitjà de la xarxa elèctrica.

Es calcula que amb una instal·lació d’energia solar podràs reduir entre un 20 i un 60% de la despesa consum elèctrica que tens a casa teva. És clar, tot dependrà de la mida del sistema que triïs, ja que amb els sistemes més grans podries deixar de dependre de la xarxa elèctrica.

Ajuden financeres

Les autoritats estan molt interessades a reduir la despesa energètica del país. Per això, actualment ofereixen ajudes financeres a les persones que vulguin instal·lar aquest sistema a casa seva. Alguns d’aquests ajuts cobreixen fins al 20% del cost total de la instal·lació. També podeu rebre aquesta ajuda en reduccions en pagaments d’impostos.

Energia ecològica

És un recurs renovable i respectuós del medi ambient. D’una banda, es fa servir només l’energia del sol que arriba a la terra, la qual cosa continuarà arribant així no es faci servir energia solar. A més, en transformar-la en energia elèctrica no es produeixen residus que contaminin el medi ambient. I finalment les instal·lacions són respectuoses amb l’ambient, ja que no cal la talla ni cap acció amb la natura.

Aquest tipus denergia no produeix diòxid de carboni, un dels principals contaminants que produeixen les energies fòssils. A més a més en un any es pot produir l’energia suficient per satisfer una fàbrica petita, de manera que té un gran nivell de producció.

Baix manteniment

El manteniment de lenergia solar és molt baix, cosa que al final acaba sent un estalvi per als usuaris. A més, en no necessitar combustible ni consumibles no hauràs d’estar pendent de substituir-los. D’altra banda, cada cert temps pots trucar als tècnics que van fer la instal·lació perquè s’encarreguin de mantenir els panells solars en perfectes condicions.

Reducció de la factura elèctrica

En poder generar la teva pròpia energia elèctrica tens la possibilitat d’autoabastir-se, cosa que significa que utilitzaràs menor quantitat d’energia de la xarxa elèctrica. Així que el consum a finals del mes serà molt menor, acabant estalviant una gran quantitat de diners. Bé sigui pots rebaixar en part el consum o pots eliminar-lo del tot, depenent del sistema que instal·lis.

Aquestes són algunes de les raons que tens per instal·lar energia solar a casa teva, i encara que les persones pensis que és una gran inversió, et sorprendran els preus que trobaràs.

Ajuts i subvencions disponibles a Tarragona per posar plaques solars

A Tarragona, hi ha diversos ajuts i subvencions disponibles per impulsar la instal·lació de plaques solars i fomentar l’autoconsum d’energia renovable. Aquestes iniciatives busquen promoure l’ estalvi energètic, la sostenibilitat i la reducció de l’ emissió de gasos contaminants.

Bonificació de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI)

Un dels avantatges destacats a Tarragona és la bonificació en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) oferta en nombroses poblacions de la regió. Aquesta bonificació permet reduir el cost fiscal associat a la instal·lació de plaques solars, la qual cosa suposa un atractiu incentiu econòmic per a aquells que decideixen apostar per l’energia solar.

Compensació d’ excedents d’ energia

Els autoconsumidors d’energia solar fotovoltaica tenen la possibilitat de rebre una compensació per l’energia que produeixen però no consumeixen. Això significa que, en cas de generar un excedent d’energia, poden vendre-la a la xarxa elèctrica i obtenir una remuneració econòmica per aquesta energia abocada.

Subvencions NextG per a instal·lacions d’autoconsum

A més de les bonificacions en impostos i la compensació d’excedents, a Tarragona es troben disponibles les subvencions NextG per a instal·lacions d’autoconsum. Aquestes subvencions, que estaran vigents fins al desembre de 2023 o fins a esgotar el crèdit assignat, brinden suport econòmic als usuaris que desitgin instal·lar sistemes de plaques solars a les seves llars o negocis.

Aquestes subvencions permeten reduir el cost total de la instal·lació i accelerar l’amortització de la inversió inicial. És important tenir en compte que, atès que les subvencions són limitades, és recomanable dur a terme els tràmits necessaris al més aviat possible per beneficiar-se d’ aquests ajuts.

Instal·lació de plaques solars a Tarragona

La instal·lació de plaques solars a Tarragona és un procés clau per aprofitar al màxim l’energia solar i obtenir els beneficis econòmics i mediambientals que ofereix. El procés d’instal·lació i posada en marxa consta de diversos passos que asseguren el funcionament òptim del sistema.

Procés d’instal·lació i posada en marxa

La instal·lació de plaques solars comença amb una anàlisi detallada de les necessitats energètiques de la llar o empresa. S’ avalua la ubicació, l’ orientació i la mida òptuma del sistema per garantir una màxima captació de la radiació solar. Posteriorment, es procedeix a la instal·lació dels panells solars a la teulada o en una estructura adequada, assegurant-se que estiguin correctament posicionats i fixats.

A continuació, es realitza la connexió elèctrica, que inclou la instal·lació d’inversors, reguladors de càrrega i bateries, en cas de ser necessari. Aquests components permeten convertir l’ energia solar en electricitat utilitzable i emmagatzemar l’ excedent per al seu ús posterior.

Un cop finalitzada la instal·lació elèctrica, es duu a terme la connexió a la xarxa elèctrica existent, la qual cosa permet aprofitar l’energia solar generada durant el dia i utilitzar l’electricitat convencional en cas de necessitat. Finalment, es realitza una posada en marxa i es realitzen proves de funcionament per assegurar un correcte rendiment del sistema.

Ús de plaques solars en habitatges unifamiliars i empreses

Les plaques solars a Tarragona s’utilitzen tant en habitatges unifamiliars com en empreses per satisfer les necessitats energètiques. A les llars, es pot utilitzar l’energia generada pels panells solars per alimentar electrodomèstics, sistemes de calefacció, il·luminació i altres dispositius elèctrics. A més, en moltes ocasions és possible generar un excedent d’ energia que es pot vendre a la xarxa elèctrica, obtenint un benefici econòmic addicional.

En el cas de les empreses, la instal·lació de plaques solars ofereix l’oportunitat de reduir significativament els costos d’energia, la qual cosa es tradueix en un estalvi econòmic considerable a llarg termini. A més, aquestes instal·lacions demostren un compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, generant una imatge positiva per als clients i la comunitat.

Temps d’ amortització de les instal.lacions

El temps d’amortització de les instal·lacions de plaques solars a Tarragona varia segons diferents factors, com la mida del sistema, el consum energètic i el preu de l’electricitat convencional. No obstant això, en la majoria dels casos, s’estima que el retorn de la inversió es produeix en un termini entre 5 i 10 anys.

És important tenir en compte que un cop el sistema està amortitzat, els beneficis econòmics continuen, ja que l’ energia solar és gratuïta i es redueix la dependència de les companyies elèctriques convencionals. A més, la vida útil de les plaques solars és prolongada, la qual cosa garanteix un estalvi sostingut al llarg del temps.

Plaques solars a Tarragona: una inversió de futur

Tarragona destaca com a líder en l’ús de plaques solars fotovoltaiques gràcies al seu clima mediterrani i hores de sol. Tant llars com empreses poden optar per aquesta energia renovable, la qual cosa ofereix beneficis econòmics i mediambientals en reduir la dependència de les companyies elèctriques convencionals. A més, existeixen ajudes com bonificacions en l’Impost sobre Béns Immobles, compensació per excedents energètics i subvencions NextG. A Tarragona es troben professionals i empreses especialitzades, així com diversos tipus de plaques solars i accessoris. La instal·lació de plaques solars permet l’autosuficiència energètica i un ràpid retorn de la inversió.

Instal·la la teva Placa solar a Tarragona amb Enerflux

Som especialistes en enginyeria energètica per a particulars i empreses. T´oferim solucions a mida perquè puguis començar la transició energètica. Si tens dubtes o vols saber-ne més estem a la teva disposició perquè comencis avui mateix i gaudeixis ja de les teves plaques solars.

També pots trobar els nostres serveis a Reus i Riudoms