• Plaques solars Reus

    Placas solares en Tarragona

Ara possiblement és el millor moment per instal·lar panells solars a Reus. Aquesta energia alternativa cada cop és més tradicional i menys alternativa, ja que ofereix una gran quantitat de beneficis per als seus usuaris i per al món en general. Es tracta d´aprofitar un recurs que és abundant i que no té límits.

S’ha convertit en una gran opció tant si el que vols és substituir part de la teva energia elèctrica com si ho vols fer del tot. Pot convertir-se en el proveïdor d’energia tant si és per a una casa petita com si el que vols és aconseguir energia per a un edifici de veïns o un negoci.

Instal·lació de plaques solars i emmagatzematge a Reus

Per què és rendible instal·lar plaques solars a Reus?

Els panells solars són una inversió, que per a molts pogués ser quantiosa, però en els darrers anys, el preu dels materials i de la mà d’obra ha baixat molt. Això és degut en part al fet que s’han aconseguit noves maneres de realitzar la instal·lació que estalvien costos. Així que seria ideal aprofitar els preus més baixos per tenir aquest sistema.

A més, després d’instal·lar l’energia solar, l’habitatge pot produir la seva pròpia energia elèctrica, cosa que es coneix com a autoconsum. Amb aquest sistema es podrà estalviar fins al 70% del consum energètic tradicional, cosa que reduirà notablement la despesa de la factura elèctrica. I d’altra banda, aquest tipus d’energia us brindarà una rendibilitat de fins al 15%.

D’altra banda, les autoritats propicien l’ús de l’energia solar per la qual cosa han facilitat els tràmits d’instal·lació. per exemple ara es reconeix el dret autoconsum i no estableix un impost per a la instal·lació del sistema.

Així mateix, molts ajuntaments ofereixen reducció en alguns impostos si es compta amb sistemes d’energia solar instal·lada, això pel fet que es millora eficiència energètica. Aconseguint així que més persones se sentin atretes a aquest tipus d’energia.

I el millor d’això és que la qualitat dels materials que es fan servir en la instal·lació de panells solars cada vegada és més gran. La inversió la recuperes en poc temps amb l’estalvi energètic, cosa que significa que encara és més rendible comptar amb aquest tipus d’energia.

Es necessiten permisos per instal·lar panells solars a Reus?

Per poder comptar amb energia solar fotovoltaica a Reus és important comptar amb el permís de l?ajuntament. És important que tinguis el CIE, certificat d’instal·lació elèctrica, que diu a l’ajuntament que tens una instal·lació de panells solars. Aquest ha d’estar registrat perquè es pugui beneficiar de l’autoconsum.

A més, pots inscriure la teva instal·lació en la modalitat d’autoconsum amb excedents d’acollida a compensació, amb la qual cosa pots rebre un reemborsament pels excedents abocats a la xarxa. Però per això, has de signar el contracte de compensació a excedents. Aquests són els dos permisos que has de sol·licitar per tal de realitzar la instal·lació de panells solars Reus.

Components de la instal·lació d’energia solar

És important que abans de decidir instal·lar un sistema d’energia solar, coneguis molt bé quins són els components i que suposarà la instal·lació dels mateixos. D’aquesta manera estaràs preparat per a les feines que es realitzaran. A més, si col·loquessis un sistema a casa has d’entendre una mica com funciona.

Els components principals d’un sistema d’energia solar són els següents:

Panells fotovoltaics

Aquest és el component principal d’una instal·lació d’energia solar, ja que són els encarregats de rebre aquesta energia i transformar-la a energia elèctrica. Es tracta de grans plaques solars que es col·loquen en un lloc on hi hagi una bona quantitat de sol. Les mateixes estan formades per vidres de gran qualitat. Aquests tenen una via útil de 25 anys, prou temps per recuperar la inversió.

Inversor

Aquest és un component molt rellevant, ja que en dependrà que es pugui fer servir l’energia que produeixi el sistema. Aquest produeix energia contínua, i l’inversor la converteix en energia alterna que es pugui utilitzar en un habitatge. La vida útil daquest components de 10 anys.

Bateria

La bateria també és molt important, perquè permetria que puguis utilitzar el sistema denergia solar en les hores que no hi hagi llum. La bateria s’encarrega d’emmagatzemar l’excedent d’energia i desar-lo quan no es pugui produir energia.

Sistema motorització

El sol es mou, per la qual cosa no sempre incidirà als panells de forma correcta. Així que el sistema de motorització permet moure els panells segons que es mogui el sol perquè sempre en tinguis la millor incidència.

Estructura

Lestructura és tot el suport on es munta el sistema denergia solar. Aquestes també ha de ser de gran qualitat, ja que estaran exposades a la intempèrie i els elements podrien fer-la malbé. A més, aquesta permetrà que el sistema pugui captar la quantitat d’energia solar més gran.

Quant costa la instal·lació d’energia solar a Reus?

La resposta més exacta a aquesta pregunta és, depèn. Hi ha diversos factors que poden fer variar la inversió per comptar amb aquest tipus denergia. D’una banda, pot dependre del tipus d’habitatge que es vulgui abastir, ja que aquest estil podria desprendre’s el tipus d’instal·lació necessària.

També dependrà del consum de l’habitatge, ja que no tothom té el mateix consum i no necessitarà la mateixa instal·lació. Depenent de la mida del sistema podria ser la quantitat denergia que produirà.

A més, el sistema pot tenir més o menys cost en proporció al lloc on s’instal·la i els materials que decideixin fer-lo servir. Per exemple hi ha materials de més qualitat que duren més temps, però que també costen més.

Tenint en compte aquests factors, es podria dir que hi ha moltes coses que poden variar el preu final de les plaques solars. Per això és important que si estàs pensant en incloure plaques solars al teu habitatge o al teu negoci contactis amb nosaltres perquè t’assessorem i trobem la millor opció per a tu.

Instal·la la teva Placa solar a Reus amb Enerflux

Som experts en energia per a particulars i empreses. T´oferim solucions adaptades a les teves necessitats perquè puguis començar la transició energètica. Si tens dubtes o vols saber-ne més, estarem encantats d’ajudar-te perquè puguis gaudir ja de les teves plaques solars.