Vida útil de les plaques solars

Conèixer quina és la vida útil de les plaques solars és molt important, sobretot quan estàs pensant en fer una inversió en aquest tipus denergia més neta. En estar exposats a les condicions climàtiques, cal conèixer quins són els factors que poden allargar o fer més curta la vida útil de les plaques solars.

A Enerflux sabem com n’és d’important fer el manteniment de les plaques solars i aconseguir que aquestes tinguin una vida útil molt més llarga, per això t’oferim els serveis que necessites perquè puguis utilitzar energia neta per molt més temps.

Quina és la vida útil de les plaques solars?

Com que es tracta d’un equip que funciona amb energia renovable, aquestes solen ser dissenyades perquè puguin treballar unes quantes dècades , per això molts consideren que l’ús de les plaques solars són una bona inversió a llarg termini, gràcia que solen tenir una vida útil llarga.

De mitjana, la vida útil plaques solars està per l’ordre dels 25 anys i deixa clar que no vol dir que superats aquests anys la placa solar deixarà de funcionar, sinó que la capacitat de transformació de l’energia solar en electricitat aprofitable anirà disminuint.

Segons un estudi realitzat pel Laboratori Nacional d’energia Renovable dels EUA, hi ha un 0,5% de pèrdues cada any a les plaques solars, en quatre anys la xifra augmenta a 2% i així successivament.

Quan cal fer un canvi de les plaques solars?


Actualment la majoria de les plaques solars compten amb una vida útil d’uns 25 anys, però potser hi ha uns senyals que et serveixin per identificar quin és el moment adequat per reemplaçar les plaques solars que ja tens instal·lades.

Si les plaques solars ja no estan produint l’electricitat necessària per cobrir el teu consum, potser caldrà reemplaçar-los, l’ideal en aquests casos és que abans es realitza un manteniment per verificar que en veritat sigui el panell el que està fallant.

Si en verificar les plaques solars aprecies que hi ha alguns trencats, caiguts o amb fissures , has de contactar amb els especialistes de confiança per fer el reemplaçament, ja que aquesta és la raó per la qual el sistema ja no genera l’energia que cobreixi el teu consum com ho feia.

A Enerflux podem oferir-te les millors opcions al moment de fer la instal·lació de plaques solars, perquè comptem amb personal capacitat per a la instal·lació i el manteniment del sistema, permetent que la vida útil de les plaques solars instal·lades sigui llarga.

Vida útil de las placas solares

Per què instal·lar plaques solars a la llar?

La instal·lació de plaques solars comporta una gran quantitat d’avantatges, alguns dels més destacats són:

  • Estalvi d’energia. Encara que aquest sistema requereix una gran inversió inicial, aquesta és una molt bona opció a llarg termini, ja que aquestes plaques solars permeten un estalvi energètic força significatiu. Per això la teva factura d’electricitat serà menor i estaries estalviant molts diners en aquest servei.
  • Contribueixes amb el medi ambient. Com que es tracta d’un sistema que aprofita l’energia del sol, no es produeix algun tipus de contaminació ambiental , pel fet que no hi ha producció de gasos d’efecte hivernacle, no contribueix a l’augment de la petjada de carboni, per això estaries ajudant el medi ambient.
  • Ajuts econòmics. Tant a Espanya com a la Unió Europea, els governs ofereixen subvencions i ajuts en la instal·lació de plaques solars. Per això és més fàcil per als usuaris tenir accés a aquest tipus de tecnologia que contribueix al medi ambient i que permet estalviar consum d’energia i diners.
  • Està disponible a tot el món. Aquest tipus de sistemes és molt útil a gran part del món, sobretot en aquells llocs on els raigs del sol incideixen sense cap problema. Per tant, és possible que sigui usada en llocs remots , on no arribi els serveis d’electricitat actuals.
  • Energia sostenible. En funcionar netament amb l’energia del Sol, que s’estima que segueixi generant energia per almenys uns 5 mil milions d’anys més, ho fan un sistema sostenible.
  • No genera contaminació sonora. Aquest és un avantatge molt important, ja que les plaques solars no generen cap mena de soroll, cosa que sí que sol passar amb els generadors d’energia elèctrica convencional. Aquesta és una de les característiques que li permeten ser instal·lades a domicilis sense pertorbar la tranquil·litat dels veïns i fins i tot altres inquilins.
  • Compatible amb altres sistemes de generació. L’avantatge és que l’energia obtinguda a través de les plaques solars és compatible amb altres sistemes, per la qual cosa es pot fer servir sense cap problema a les xarxes domèstiques, en conjunt amb el servei tradicional d’energia.
  • Revalora l’habitatge. En comptar amb una instal·lació de plaques solars a l’habitatge, aquesta es revalora, ja que compta amb un sistema que permet l’estalvi de diners i energia als propietaris.

Enerflux i les plaques solars

La vida útil de les plaques solars els converteix en una de les millors opcions com a energia alternativa. Si ja t’has decidit i vols instal·lar plaques solars a casa teva, a Enerflux podem ajudar-te .

A Enerflux comptem amb 10 anys d’experiència a l’àrea de l’enginyeria de l’energia, però a més comptem amb el personal capacitat per no només fer una instal·lació segura, sinó que també el manteniment que el sistema necessiti perquè puguis allargar la vida útil plaques solars.

Que no et quedi cap dubte! Enerflux és la teva millor opció.