• Instal·lació de punts de càrrega a Barcelona

Els punts de càrrega cotxe Barcelona són una excel·lent opció per a tots aquells que ja compten amb un cotxe elèctric i requereixen en un determinat moment recarregar-ne la bateria. Actualment hi ha una gran varietat de punts de càrrega de cotxes elèctrics a Barcelona, ​​però, també hi ha l’opció que en puguis instal·lar un de privat al teu garatge particular.

A Enerflux comptem són el servei d’instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics , permetent així que puguis recarregar el teu cotxe de manera segura des de la comoditat de la teva llar.

Instal·lació de punts de càrrega Barcelona

Tipus de punts de càrrega cotxes elèctrics Barcelona

Has de saber abans instal·lar un punt de càrrega de cotxes elèctrics Barcelona, ​​cal que coneguis els tipus de punts que hi ha actualment i quin és el funcionament de cadascun d’aquests.

Punt de recàrrega convencional

Aquesta és la que s’instal·la generalment a les llars, el temps de càrrega i la potència del punt dependrà del tipus de carregador a utilitzar, en general per a aquest tipus d’instal·lacions s’usa el Wallbox o mitjançant un endoll del tipus Shuko. La potència que se sol obtenir des d’un punt de recàrrega convencional pot variar entre 3.6 kW i 7.4 kW.

Punt de recàrrega ràpida

Aquest tipus de punt se sol utilitzar a les estacions de recàrregues públiques, solen treballar amb una potència de 50 kW en corrent continu. El desavantatge d’aquest tipus de punts és que la bateria del cotxe és sotmesa a una càrrega que hi genera escalfament i, per tant, disminueix la seva vida útil.

Recàrrega ultraràpida

Aquest tipus de punts sol oferir potències molt més elevades, que van des dels 150 kW, 350 kW i fins a 400 kW. Tot i això, has de tenir en compte que no tots els cotxes són compatibles amb potències tan elevades, per la qual cosa no poden ser usats per tots els usuaris de cotxes elèctrics.

Aquests són els tres tipus de punt de càrrega per a cotxes elèctrics que hi ha actualment, de moment el més recomanable quan es vol instal·lar un punt de càrrega cotxe Barcelona privat o en un garatge comunitari, és recórrer al del tipus convencional.

Té sentit instal·lar un punt de càrrega cotxe elèctric privat a Barcelona?

Si ja t’has decidit per comprar un cotxe elèctric, és important que pensis en instal·lar un punt de càrrega cotxe elèctric Barcelona , ​​ja que així t’assegures que pots sortir de casa teva amb la bateria del cotxe al màxim.

A més, encara que hi ha una gran quantitat d’estacions públiques amb punts de càrrega de cotxes elèctrics Barcelona, ​​heu de tenir en compte que aquests solen oferir la manera de recàrrega, estan semiràpida o ràpida.

Encara que el servei de recàrrega ràpida és molt rendible quan ja estàs conduint, l’ús constant d’aquestes no és el més recomanable, ja que les bateries arriben a altes temperatures i sotmetre la bateria constantment a això redueix la vida útil de la bateria del cotxe .

Pel que instal · lar un punt de càrrega de cotxe elèctric a casa teva és una de les millors opcions si vols que la bateria del teu cotxe elèctric es mantingui una molt llarga vida útil .

A més, que el recarregar la bateria del cotxe en un punt públic, comporta un cost, que en comptar amb un a casa teva et pot estalviar la despesa constant .

Quins són els avantatges dinstal·lar un punt de càrrega de cotxe elèctric?

Instal·lar un punt de càrrega per a un cotxe elèctric privat comporta una sèrie d’avantatges, alguns dels més destacats són:

Contribueixes amb el medi ambient

En comptar amb un cotxe elèctric i un punt de recàrrega del mateix contribueixes a disminuir la contaminació que els cotxes de combustió van deixant. Per això estaries contribuint a la disminució de CO₂ generat pel teu cotxe i, per tant, amb la contaminació de la teva ciutat i país.

T’estalvies alguns euros

Ha de tenir en compte que actualment es gasta pràcticament la mateixa quantitat de diners en benzina que en comprar energia. Però en el futur s’ha estimat que el cost dels cotxes elèctrics es redueixi a la meitat per a l’any 2025, a més que instal·lar un punt de recàrrega a casa teva, permet que puguis sortir amb la bateria al màxim i així evites haver de parar en alguna estació per a la compra denergia.

Manté la vida útil de la bateria

Com ja us hem indicat, la majoria dels punts de càrrega públics són del tipus càrrega ràpida, mentre que els instal·lats a cases són del tipus convencional. En utilitzar la recàrrega convencional, la bateria del teu cotxe tindrà una vida útil més llarga, ja que no és sotmesa a potències més elevades i, per tant, aquestes no es reescalfen més del recomanat.

És un model més higiènic

En utilitzar un cotxe elèctric i punt de càrrega privat és més higiènic, perquè no emet cap olor o sorolls molestos. A més que no genera residus o greixos al pis del teu garatge, que sí que sol passar a les zones de recàrrega dels cotxes de combustió.

Aquests són només alguns dels avantatges que pots obtenir en instal·lar un punt de càrrega cotxe a Barcelona.

Enerflux i la instal·lació de punts de càrrega cotxe Barcelona

A Enerflux busquem oferir-te les millors opcions a l’hora d’instal·lar punts de càrrega de cotxe a Barcelona, ​​és que comptem amb 10 anys d’experiència, convertint-nos en especialistes a l’àrea de l’enginyeria energètica.

En contactar-nos podem donar tota la informació i aclarir els dubtes que puguis tenir sobre la instal·lació del punt, a més que fem una avaluació del lloc que ens permet identificar quina és la millor opció que tens al moment d’instal·lar un punt de recàrrega per a un cotxe elèctric .

Si vols conèixer més sobre els punts de càrrega cotxe Barcelona, ​​a Enerflux podem ajudar-te .