Aerotèrmia amb split

Vols climatitzar els teus espais de manera eficient? ¡Opta per l’aerotèrmia amb split d’Enerflux! No només t’oferim confort tèrmic sinó també estalvis significatius en la teva factura. Ja sigui que necessitis aire fresc a l’estiu o un ambient càlid a l’hivern, el nostre sistema s’adapta a les teves necessitats. Beneficència de la màxima eficiència energètica, minimitza la teva petjada de carboni i descobreix les nostres solucions personalitzades com multisplits o aire condicionat per conductes. A més, si penses en combinacions amb altres energies renovables, som aquí per assessorar-te!

Amb Enerflux, assegura una instal·lació i manteniment de qualitat per a un rendiment òptim. Contacta amb nosaltres ara!

Aerotèrmia amb Split a Enerflux

L’aerotèrmia amb split: una solució eficient per climatitzar els teus espais

L’aerotèrmia amb split és un sistema de climatització que ofereix una solució eficient i versàtil per mantenir els teus espais a una temperatura òptima durant tot l’any. A través de l’ aprofitament de l’ energia continguda en l’ aire, aquest sistema proporciona tant calefacció com aire condicionat, brindant confort en qualsevol època i en qualsevol lloc.

Principis bàsics de l’ aerotèrmia

L’ aerotèrmia es basa en el principi de transferència de calor, on s’ aprofita la calor present en l’ aire exterior per escalfar l’ interior de les estances. En fer ús d’ una bomba de calor aire-aire, el sistema d’ aerotèrmia assoleix transferir la calor mitjançant un circuit de refrigerant que consta d’ un evaporador i un condensador. D’ aquesta manera, s’ aconsegueix un procés eficient i sostenible que contribueix a l’ estalvi energètic.

Components d’ un sistema d’ aerotèrmia amb split

El sistema d’ aerotèrmia amb split es compon de dos elements fonamentals: l’ evaporador, ubicat a l’ interior de l’ habitatge o local, i el condensador, situat a l’ exterior. Aquests dos components estan interconnectats mitjançant un circuit de refrigerant, el qual permet l’ intercanvi de calor entre l’ aire interior i l’ exterior. A més, compta amb un compressor que s’encarrega d’elevar la temperatura del fluid refrigerant per generar calor i refredar-lo per proporcionar aire condicionat.

Mode de funcionament en aire condicionat

Quan el sistema d’ aerotèrmia amb split està en mode d’ aire condicionat, la bomba de calor transfereix aire fresc a l’ interior de l’ habitació i expulsa l’ aire calent a l’ exterior. Això s’ assoleix mitjançant els canvis de calor i d’ estat del fluid refrigerant que circula pel circuit. El compressor comprimeix el gas, augmentant la seva temperatura, i després el condensador refreda el gas, que passa a estat líquid, alliberant la calor a l’exterior. Finalment, el fluid refrigerant en estat líquid cedeix calor a l’ aire sortint a través de l’ evaporador, aconseguint així refredar l’ espai.

Mode de funcionament en calefacció

En el cas de la generació de calor, el cicle s’inverteix gràcies a una vàlvula de quatre vies. El compressor comprimeix el gas, elevant la seva temperatura i transferint calor a l’aire interior. Posteriorment, el refrigerant en estat líquid passa a gas mitjançant la vàlvula d’ expansió, provocant una disminució de la pressió i una baixada de la temperatura. D’aquesta manera, l’evaporador refreda el gas, transferint el fred a l’aire exterior i proporcionant calefacció a l’espai.

Avantatges de l’ aerotèrmia amb split

Eficiència energètica i estalvi econòmic

L’aerotèrmia amb split destaca per la seva alta eficiència energètica, ja que aprofita l’energia continguda en l’aire per generar calefacció i aire condicionat. Això significa que s’ obté més energia tèrmica de la que s’ utilitza per al seu funcionament, la qual cosa es tradueix en un menor consum d’ energia i, per tant, un estalvi econòmic considerable en la facturació energètica. A més, en utilitzar energia renovable, es redueix la dependència de combustibles fòssils i es contribueix a la sostenibilitat ambiental.

Impacte mediambiental i sostenibilitat

L’aerotèrmia amb split és una opció respectuosa amb el medi ambient, ja que no emet gasos contaminants ni produeix residus. En aprofitar l’energia renovable continguda en l’aire, es redueix l’emissió de CO2 i es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. A més, en no dependre de combustibles fòssils, es redueix l’ explotació de recursos no renovables. Això converteix l’aerotèrmia amb split en una opció sostenible que promou la protecció del medi ambient.

Versatilitat i confort en climatització

L’aerotèrmia amb split ofereix una gran versatilitat, ja que permet tant la generació de calor com la refrigeració d’espais. Això significa que s’adapta a les necessitats de climatització a totes les estacions de l’any. A més, la possibilitat d’utilitzar multisplits permet climatitzar diverses habitacions amb una sola unitat exterior, la qual cosa brinda major comoditat i control individualitzat de la temperatura en cada espai. L’ús d’aire condicionat per conductes també permet una distribució eficient de l’aire a través de tubs instal·lats en el fals sostre, evitant així la necessitat d’unitats interiors visibles.

Preguntes freqüents sobre l’aerotèrmia amb split

Com funciona l’aerotèrmia en mode calefacció?

En el mode de calefacció, l’ aerotèrmia amb split inverteix el seu cicle de funcionament mitjançant una vàlvula de quatre vies. El compressor comprimeix el gas refrigerant, augmentant la seva temperatura. Després, el refrigerant cedeix calor a l’aire interior, cosa que provoca que el gas passi a l’estat líquid. A continuació, la vàlvula d’expansió redueix la pressió, convertint el refrigerant en un gas a baixa temperatura. Finalment, l’evaporador refreda el gas, transferint el fred a l’aire exterior.

Quina és l’eficiència energètica d’aquests sistemes?

L’aerotèrmia amb split es destaca per la seva alta eficiència energètica. Aprofita l’ energia continguda en l’ aire per generar calefacció i aire condicionat, la qual cosa es tradueix en un menor consum elèctric. A més, en utilitzar energia renovable, contribueix a reduir la petjada de carboni i és més respectuosa amb el medi ambient.

Hi ha diferents opcions de disseny i capacitat?

Sí, hi ha diferents opcions de disseny i capacitat en els sistemes d’ aerotèrmia amb split. Es poden trobar diferents models i marques que s’adapten a les necessitats de cada espai. És important triar un equip amb la capacitat adequada per climatitzar eficientment la zona requerida, així com considerar el disseny estètic del dispositiu per a una integració harmoniosa en l’ entorn.

Quina vida útil tenen les bombes de calor d’aerotèrmia?

Les bombes de calor d’aerotèrmia, com les utilitzades en els sistemes amb split, solen tenir una vida útil mitjana al voltant de 15 a 20 anys, sempre que es realitzi un correcte manteniment i se segueixin les recomanacions del fabricant. És important realitzar revisions periòdiques i una adequada cura de l’ equip per prolongar la seva vida útil i garantir el seu òptim funcionament.

És possible combinar l’aerotèrmia amb altres energies renovables?

Sí, és possible combinar l’aerotèrmia amb altres energies renovables per potenciar la seva eficiència i reduir encara més el consum energètic. Per exemple, es pot combinar amb sistemes d’energia solar fotovoltaica per alimentar els equips d’aerotèrmia. D’ aquesta manera, es maximitza l’ aprofitament de fonts d’ energia neta i sostenible.

Pensant en una solució eficient per climatitzar la teva llar o negoci?

A Enerflux, simplifiquem la instal·lació de sistemes d’aerotèrmia amb split. Ens encarreguem de cada detall tècnic, des de l’elecció del lloc ideal per als teus equips fins a garantir el compliment de totes les regulacions locals. Ens assegurem que cada component, des de l’evaporador fins al condensador, estigui perfectament instal·lat per optimitzar el seu rendiment. I el millor de tot: oferim un fàcil accés per a futurs manteniments. Amb Enerflux, tens la tranquil·litat d’una instal·lació professional i l’eficiència de l’aerotèrmia al teu abast. Contacta amb nosaltres i climatitza el teu espai amb expert

No ho pensis més! Contacta’ns